Janjetina na lešo s umakom od rajčice

  • 120 min
  • 4-6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Janjetina na lešo s umakom od rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu na lešo s umakom od rajčice.

U janjetini uživamo kad je pečena u pećnici, na žaru, ispod peke, ali ne smijemo zaboraviti da je jako fina i kuhana. Stoga da vas podsjetimo na to, mi smo samo za vas snimili ovaj kratki obrazovni film s janjetinom u glavnoj ulozi!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Janjetinu operemo, svježe povrće očistimo i operemo, a mrkvu prepolovimo.
  2. U lonac s vodom dodamo luk, mrkvu, grančice celera i peršina, janjeći but, papar u zrnu, lovorov list i kad voda zavri sastojke sastojke kuhamo na laganoj vatri.
  3. Nakon 90 minuta kuhanja juhu posolimo i maknemo s vatre da se meso malo ohladi.
  4. Za to vrijeme u visoku tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, protisnemo češnjak, dodamo neocijeđenu pelati rajčicu, koncentrat rajčice, šećer, posolimo, promiješamo i umak kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta.
  5. Zatim kuhani janjeći but narežemo na odreske, rasporedimo ih na tanjure, prelijemo gotovim umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: