Janjetina s bižima

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Janjetina s bižima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu s bižima.

Proljetni recepti nezamislivi su bez daška zelenila s tržnice. U ovom receptu proljeće u vaše lonce stiže zajedno s graškom. Njegov blagi okus u paru s neodoljivim okusom janjetine i tek onoliko pancete koliko je potrebno da Vam zatitraju okusni pupoljci čini kombinaciju kojoj ćete se uvijek iznova vraćati.

Janjetina s bižima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu s bižima. - janjetina (bez kosti), grašak (svježeg ili smrznutog), panceta, peršin, češnjak, luk, rajčice pelati, krumpir, maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega napravimo „pešt“, tako što u multipraktik stavimo sjeckanu pancetu, peršin, očišćeni češnjak i dobro usitnimo sastojke. ; U loncu ugrijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, malo posolimo, te pržimo na laganoj vatri dok luk ne omekša. ; Zatim dodamo janjetinu narezanu na jednake komade, te pirjamo dok tekućina, koju meso ispusti, ne ishlapi. ; Potom umiješamo usitnjenu pelati rajčicu (bez soka), pripremljeni „pešt“, popaprimo, te pirjamo na laganoj vatri pirjamo 40-ak minuta, uz lagano podlijevanje vodom ili mesnim temeljcem po potrebi . ; Nakon toga u lonac dodamo sok od pelati rajčice, krumpir narezan na kockice i dalje kuhamo dok krumpir ne omekša. ; Na kraju dodamo grašak, još malo kuhamo (svježi grašak kuhamo tri minute, a smrznuti i otopljeni jednu minutu) i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega napravimo „pešt“, tako što u multipraktik stavimo sjeckanu pancetu, peršin, očišćeni češnjak i dobro usitnimo sastojke.
  2. U loncu ugrijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, malo posolimo, te pržimo na laganoj vatri dok luk ne omekša.
  3. Zatim dodamo janjetinu narezanu na jednake komade, te pirjamo dok tekućina, koju meso ispusti, ne ishlapi.
  4. Potom umiješamo usitnjenu pelati rajčicu (bez soka), pripremljeni „pešt“, popaprimo, te pirjamo na laganoj vatri pirjamo 40-ak minuta, uz lagano podlijevanje vodom ili mesnim temeljcem po potrebi .
  5. Nakon toga u lonac dodamo sok od pelati rajčice, krumpir narezan na kockice i dalje kuhamo dok krumpir ne omekša.
  6. Na kraju dodamo grašak, još malo kuhamo (svježi grašak kuhamo tri minute, a smrznuti i otopljeni jednu minutu) i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3.33
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: