Janjetina s graškom i mrkvom

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Janjetina s graškom i mrkvom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu s graškom i mrkvom.

Nepogrešiva kombinacija namirnica za stvarno ukusan i jednostavan obrok. Svakako kušati!

Janjetina s graškom i mrkvom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu s graškom i mrkvom. - janjetina ((janjeći but)), grašak (smrznutog), mrkva, luk, povrtnog temeljca, maslac, peršin (sjeckanog), maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Prije svega, but otkoštimo, meso narežemo na odreske, luk na trakice, a mrkvu na kolutiće. ; U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo luk i mrkvu, posolimo ih i promiješamo. ; Preko povrća stavimo janjeće odreske, posolimo ih i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri. ; Nakon 4-5 minuta meso okrenemo, posolimo i pirjamo još toliko. Zatim ulijemo povrtnu juhu, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 50-ak minuta. ; Potom umiješamo maslac, dodamo grašak, posipamo sjeckanim peršinom, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega, but otkoštimo, meso narežemo na odreske, luk na trakice, a mrkvu na kolutiće.
  2. U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo luk i mrkvu, posolimo ih i promiješamo.
  3. Preko povrća stavimo janjeće odreske, posolimo ih i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri.
  4. Nakon 4-5 minuta meso okrenemo, posolimo i pirjamo još toliko. Zatim ulijemo povrtnu juhu, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 50-ak minuta.
  5. Potom umiješamo maslac, dodamo grašak, posipamo sjeckanim peršinom, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 2.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: