Janjetina s mirisnim travama

  • 70 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Janjetina s mirisnim travama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu s mirisnim travama.

Janjetina i slani inćuni, zašto ne? Fini komad pečenog mesa uvijek je dobrodošao dio svečanog stola, a kad mu se pridruže još i mediteranski mirisi kadulje i ružmarina, za Vaša osjetila veselju neće biti kraja. Bilo da novim okusima poželite obradovati ukućane, bilo da Vam dolaze dragi gosti, s ovom kombinacijom uspjeh neće izostati.

Janjetina s mirisnim travama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu s mirisnim travama. - janjetina, kadulja, ružmarin, češnjak, bijelo vino, inćuni, limeta, maslinovo ulje, sol i papar, Janjetinu narežemo na podjednake komade i rasporedimo u vatrostalnu posudu. ; Meso posipamo natrganim svježim listovima kadulje i ružmarina, dodamo neoljuštene režnjeve češnjaka, utrljamo maslinovim uljem, posolimo i izmiješamo sastojke. ; Stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 50-ak minuta, povremeno podlijevajući bijelim vinom. ; Za to vrijeme u visoku i usku posudu stavimo slane inćune, nekoliko listića ružmarina, ulijemo sok polovice limete, popaprimo, sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom, te dobivenim umakom prelijemo meso 10-ak minuta prije kraja pečenja. Ostavimo u pećnici da se meso ispeče do kraja i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Janjetinu narežemo na podjednake komade i rasporedimo u vatrostalnu posudu.
  2. Meso posipamo natrganim svježim listovima kadulje i ružmarina, dodamo neoljuštene režnjeve češnjaka, utrljamo maslinovim uljem, posolimo i izmiješamo sastojke.
  3. Stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 50-ak minuta, povremeno podlijevajući bijelim vinom.
  4. Za to vrijeme u visoku i usku posudu stavimo slane inćune, nekoliko listića ružmarina, ulijemo sok polovice limete, popaprimo, sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom, te dobivenim umakom prelijemo meso 10-ak minuta prije kraja pečenja. Ostavimo u pećnici da se meso ispeče do kraja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: