Janjetina s vrganjima i mladim krumpirom

  • 150 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Janjetina s vrganjima i mladim krumpirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu s vrganjima i mladim krumpirom.

Janjetina, krumpir, vrganji i rajčica su samo neki od sastojaka ovog predivnog jela. Iako od svakog od njih možemo pripremiti zaseban recept, pomiješamo li ih na pravi način, dobiti ćemo pravo remek djelo.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Sušene vrganje prelijemo hladnom vodom i ostavimo ih da se moče jedan sat.
  2. Namočene vrganje ocijedimo, luk nasjeckamo, janjetinu narežemo na komade, a krumpir ogulimo i prerežemo napola.
  3. U lonac, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, komade janjetine, posolimo i meso pržimo sa svih strana, na srednje jakoj vatri.
  4. Nakon 10-ak minuta dodamo lovorov list, ulijemo bijelo i crno vino, te kuhamo dok vino napola ne ispari.
  5. Zatim sastojke začinimo mljevenom crvenom paprikom i sušenim mažuranom, dodamo vrganje, krumpir, pelate rajčice, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, povremeno protresajući lonac.
  6. Nakon 90 minuta jelo je gotovo, rasporedimo ga u tanjure, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:150minuta

Najnovije zanimljivosti: