Janjetina s vrganjima, mladim krumpirom i bijelim vinom

  • 80 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Janjetina s vrganjima i mladim krumpirom
Janjetina s vrganjima, mladim krumpirom i bijelim vinom
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.93
You:
Rate this recipe!
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu s vrganjima i mladim lukom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Povrće očistimo, operemo i narežemo, luk isjeckamo, a krumpir i janjeći but izrežemo na komade veličine zalogaja.
  2. U posudu s vrganjima dodamo vode i ostavimo ih da se moče. U zagrijani lonac ulijemo ulje, dodamo luk i narezano janjeće meso. Sastojke posolimo i lagano miješajući pirjamo na srednje laganoj vatri.
  3. Nakon 7-8 minuta kad počne isparavati tekućina koju je meso pustilo, u lonac dodamo crno vino, odmah zatim i bijelo vino, sve zajedno malo promiješamo i ostavimo da kuha dok pola tekućine ne ispari. Nakon 5-6 minuta dodamo u lonac ocijeđene vrganje, sastojke začinimo mažuranom, crvenom mljevenom paprikom, još malo posolimo, dodamo lovorov list, nekoliko cijelih pelati rajčica i narezani krumpir. Ulijemo vode da pokrije sastojke i kad zavrije sve zajedno kuhamo na laganoj vatri.
  4. Nakon 50 tak minuta jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.93
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: