Janjetina u crnom vinu s palentom

  • 100 min
  • 6-8 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Janjetina u crnom vinu s palentom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu u crnom vinu s palentom.

Janjetina s gustim i jakim umakom od crnog vina, te blagom aromom cimeta, jest zaista nešto posebno. Pogledajte!

Janjetina u crnom vinu s palentom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu u crnom vinu s palentom. - janjetina ((leđa s rebrima)), crno vino, kukuruzna krupica, luk, češnjak, mrkva, povrtni temeljac, cimet (u prahu), brašno, maslac, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Janjetinu narežemo na jednake komade, začinimo solju i paprom, uvaljamo u brašno i stavimo pržiti u tavu, na ugrijanu mješavinu maslinovog ulja i rastopljenog maslaca. Nakon 3-4 minute meso okrenemo i pržimo još toliko. ; Prženo meso izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, sitno naribanu mrkvu, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok povrće malo ne omekša. ; Zatim dodamo cimet u prahu, ulijemo crno vino, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta. ; Potom u tavu vratimo meso i kuhamo 60-ak minuta, povremeno podlijevajući povrtnom juhom. ; U međuvremenu napravimo palentu po uputama na pakiranju, stavimo ju na tanjur, dodamo janjetinu, prelijemo umakom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Janjetinu narežemo na jednake komade, začinimo solju i paprom, uvaljamo u brašno i stavimo pržiti u tavu, na ugrijanu mješavinu maslinovog ulja i rastopljenog maslaca. Nakon 3-4 minute meso okrenemo i pržimo još toliko.
  2. Prženo meso izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, sitno naribanu mrkvu, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok povrće malo ne omekša.
  3. Zatim dodamo cimet u prahu, ulijemo crno vino, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta.
  4. Potom u tavu vratimo meso i kuhamo 60-ak minuta, povremeno podlijevajući povrtnom juhom.
  5. U međuvremenu napravimo palentu po uputama na pakiranju, stavimo ju na tanjur, dodamo janjetinu, prelijemo umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 1.33
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:100minuta

Najnovije zanimljivosti: