Janjetina u umaku od crnog vina i cimeta s palentom

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Janjetina u umaku od crnog vina i cimeta s palentom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu u umaku od crnog vina i cimeta s palentom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Povrće očistimo, mrkvu i češnjak ogulimo, a luk nasjeckamo. Janjeće kotlete narežemo na komade, posolimo ih i uvaljamo u brašno. Kotlete popržimo na vrućem ulju oko 5 minuta sa svake strane .
  2. Za to vrijeme naribamo mrkvu na fini ribež. Pečene komade janjetine izvadimo sa strane. Na masnoću od prženja dodamo nasjeckani luk, naribanu mrkvu i protisnemo režnjeve češnjaka.
  3. Povrće pržimo na laganoj vatri dok ne omekša 5-6 minuta. Potom u tavu dodamo cimet u prahu kojeg dobro umiješamo u povrće i crno vino. Kad vino na pola ispari u posudu s vinom vratimo janjetinu, dodamo malo mesne ili povrtne juhe. Sastojke poklopimo i kuhamo 40 minuta. Jelo poslužimo na tanjure uz prilog palentu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.81
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: