Janssons frestelse – Janssonovo iskušenje

  • 70 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Janssons frestelse – Janssonovo iskušenje
U našem video receptu saznajte kako pripremiti Janssons frestelse – Janssonovo iskušenje.

Inćun ili europski inćun je jedna od najvažnijih riba u prehrambenom lancu našeg mora, a naziva se još brgljun ili brfun, i kao takav je odlučio sudjelovati u ovom znanstveno-gastronomskom uspjelom pokusu, zajedno s lukom, krumpirom i vrhnjem. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk očistimo i narežemo na trakice, krumpir ogulimo i narežemo na prutiće, a u zdjelici izmiješamo rastopljeni maslac i krušne mrvice.
  2. U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo trakice luka i pržimo ih na srednje jakoj vatri 3-4 minute, povremeno miješajući.
  3. Zatim po dnu vatrostalne posude rasporedimo polovicu narezanog krumpira i posolimo ga, preko njega ravnomjerno stavimo pržene trakice luka, potom filete inćuna i završimo redom preostalog krumpira.
  4. Sve zajedno još malo posolimo, prelijemo vrhnjem za kuhanje, pokapamo mješavinom rastopljenog maslaca i krušnih mrvica te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 45 minuta.
  5. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.9
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: