Japrak sarma

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso

Sarma je izvorno tursko jelo koje se priprema na razne načine. Jedan od njih je japrak, odnosno sarma u vinovoj lozi. Japrak sarme se poslužuju na razne načine, s prilogom od pire krumpira ili bez, hladne ili tople ili uz dodatak kiselog vrhnja. Kako god poslužene, japrak sarme su svakako nezaboravno jelo.

Japrak sarma
Japrak sarma
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 49
Rating: 4.57
You:
Rate this recipe!
U našem video receptu saznajte kako pripremiti japrak sarmu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Listove vinove loze kratko blanširamo, ocijedimo te im odrežemo tvrde dijelove.
  2. Zatim u čistoj posudi pomiješamo junetinu, rižu i nasjeckani luk, posolimo i popaprimo.
  3. Žlicom punimo svaki list vinove loze, a zatim zamotamo u sarme.
  4. Kada smo napunili sve sarme stavimo ih u lonac, pospemo rajčicom, preko sarmi stavimo mali tanjur te prelijemo čašom vode.
  5. Nakon dvadesetak minuta u lonac dodamo još čašu i pol vruće vode.
  6. Nakon još dvadeset minuta možemo ugasiti vatru, a zatim poslužiti sarme.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 49
Rating: 4.57
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: