Jastučići od mortadelle na salati od matovilca

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Jastučići od mortadelle na salati od matovilca
U našem video receptu saznajte kako pripremiti jastučiće od mortadelle na salati od matovilca.

Prvi pisani trag o mortadelli potječe iz davne 1376. g. i tada je počelo osvajanje svijeta ove poznate salame. Možemo ju koristiti u sendvičima, dodavati u mesne rolade, a kao što će vam ovaj recept pokazati, i u salate.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Mini rajčice prepolovimo, iscijedimo sok od limuna, a tikvice i šampinjone narežemo na prutiće.
  2. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezane šampinjone i pržimo ih na srednje jakoj vatri, dok ne ispari tekućina koju ispuste.
  3. Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo maslinovo ulje i sok od limuna, začinimo solju i paprom te izradimo dresing.
  4. Nakon 2-3 minute prženja, u tavu dodamo narezane tikvice, posolimo i pržimo još toliko.
  5. Na tanjurima napravimo posteljice od matovilca, a na radnu površinu rasporedimo kriške mortadelle.
  6. Zatim kriške mortadelle nadjenemo s po dvije žlice prženih tikvica i šampinjona, začinimo paprom, preklopimo rubove da dobijemo „jastučiće“ i rasporedimo na tanjure s matovilcem.
  7. Potom tanjure ukrasimo polovicama mini rajčica, sve zajedno pokapamo dresingom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: