Jelenja leđa u lisnatom tijestu

  • 70 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Jelenja leđa u lisnatom tijestu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti jelenja leđa u lisnatom tijestu.

Filet Wellington alla wild, je najbliži opis ovog jela. Želite li saznati sve detalje, pogledajte priloženi video.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Meso očistimo od kožica i žilica, stavimo ga u tavu, na četvrtinu zagrijanog maslaca, te pržimo sa svih strana. Nakon 5-6 minuta prženja meso izvadimo i ostavimo da se ohladi.
  2. Za to vrijeme tijesto rasprostremo na radnu površinu i preko jedne polovice tijesta, na koso složimo kriške slanine.
  3. Rashlađeno meso položimo preko kriški slanine i s tijestom savijemo poput savijače.
  4. Rubove tijesta zatvorimo, premjestimo na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 130°C, 45 minuta.
  5. Po prilici 10 minuta prije kraja pečenja, u visoku i zagrijanu tavu dodamo četvrtinu maslaca, ulijemo balzamički ocat, crno vino, dodamo med, promiješamo i pričekamo da zavri.
  6. Zatim tavu maknemo s vatre, umiješamo preostali maslac, dodamo džem od brusnica i izmiješamo sastojke. Jelenja leđa u tijestu izvadimo iz pećnice, narežemo ih na kriške debljine tri centimetra, premjestimo na tanjure, dodamo umak s brusnicama i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.9
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: