Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica

  • 160 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica.

Ukusna jelenja rebra, omekšana aromatičnom marinadom, poslužena s nezaobilaznim umakom od brusnica, svakako trebate kušati.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu za mariniranje ulijemo crno vino, dodamo senf, majčinu dušicu, češnjak u granulama, klinčiće, lovorov list, naribanu koricu limuna, ulijemo gaziranu vodu, popaprimo, posolimo i promiješamo sastojke.
  2. Zatim u marinadu stavimo meso, poklopimo i ostavimo da se marinira dva do tri sata.
  3. Meso izvadimo iz marinade, ocijedimo ga i stavimo pržiti u tavu, na dvije, tri žlice zagrijanog ulja. Nakon dvije, tri minute meso okrenemo i pržimo još toliko.
  4. Potom dodamo suhe šljive, dvije polovice krušaka iz kompota narezane na trakice, ulijemo procijeđeni sok marinade i kuhamo na laganoj vatri.
  5. Nakon 15-ak minuta umiješamo koncentrat rajčice, ulijemo mesnu juhu, meso okrenemo i kuhamo na laganoj vatri po prilici, 120 minuta.
  6. Pred kraj kuhanja, u tavu sa zagrijanim maslacem dodamo špecle i pržimo ih dvije, tri minute.
  7. Gotovo meso stavimo na dasku za rezanje, odvojimo rebra i narežemo ga na kriške.
  8. Na tanjure stavimo malo umaka s trakicama krušaka i suhim šljivama, zatim kriške mesa, zagrijane špecle, polovice krušaka nadjevene džemom od divljih brusnica i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.88
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:160minuta

Najnovije zanimljivosti: