Jelenji ragu

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Jelenji ragu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti jelenji ragu.

Jelenji ragu je jelo koje će ove zimske dane učiniti nešto podnošljivijima – prava je to okrijepa prepuna maštovitih sastojaka i zanimljivih kombinacija okusa. Svi će po završetku prve porcije pitati: “A ima li još malo?“

Jelenji ragu - U našem video receptu saznajte kako pripremiti jelenji ragu. - jelenje meso (potkoljenice ili plećke), bijelo vino, luk, mrkva, korijen celera, korijen peršina, poriluk, med, brašno, maslac, mileram, lovorov list, peršin (sjeckani), limun, ulje, sol i papar, U lonac stavimo dvije žlice ulja, dodamo meso bez kostiju, narezano na komade veličine zalogaja, na kockice ili trakice narezano povrće (luk, mrkva, korijen celera, korijen peršina), poriluk narezan na kolutiće, lovorov list, začinimo solju i paprom, ulijemo bijelo vino i toliko vode da prekrije sastojke. ; Kada zavri, na laganoj vatri kuhamo po prilici jedan sat, odnosno, dok meso ne omekša. ; Pred kraj kuhanja u tavici ugrijemo maslac, dodamo med, a kada se rastopi dodamo brašno i na laganoj vatri pržimo dok zaprška ne dobije svjetlo žutu boju. ; Zatim ugasimo vatru, u tavicu dodamo mileram, sjeckani peršin, limunov sok i izmiješamo sastojke. ; Iz ragua izvadimo lovorov list, u njega umiješamo pripremljenu zapršku, po potrebi začinimo solju i paprom, ostavimo da provri na laganoj vatri i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac stavimo dvije žlice ulja, dodamo meso bez kostiju, narezano na komade veličine zalogaja, na kockice ili trakice narezano povrće (luk, mrkva, korijen celera, korijen peršina), poriluk narezan na kolutiće, lovorov list, začinimo solju i paprom, ulijemo bijelo vino i toliko vode da prekrije sastojke.
  2. Kada zavri, na laganoj vatri kuhamo po prilici jedan sat, odnosno, dok meso ne omekša.
  3. Pred kraj kuhanja u tavici ugrijemo maslac, dodamo med, a kada se rastopi dodamo brašno i na laganoj vatri pržimo dok zaprška ne dobije svjetlo žutu boju.
  4. Zatim ugasimo vatru, u tavicu dodamo mileram, sjeckani peršin, limunov sok i izmiješamo sastojke.
  5. Iz ragua izvadimo lovorov list, u njega umiješamo pripremljenu zapršku, po potrebi začinimo solju i paprom, ostavimo da provri na laganoj vatri i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 1.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: