Jesenski gulaš

  • 100 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Jesenski gulaš
U našem video receptu saznajte kako pripremiti jesenski gulaš.

Gulaš je jedno od onih jela koje se uvijek pojede do kraja ma koliko da ga se napravi, a ovaj s posebnim jesenskim sastojcima neće biti nikakva iznimka. Dobrom starom klasiku napravili smo samo jedan mali jesenski “makeover“ i vjerujemo da će Vam se svidjeti.

Jesenski gulaš - U našem video receptu saznajte kako pripremiti jesenski gulaš. - junetina (za gulaš), kesten (pečenih i očišćenih), luk, slanina (dimljene), limun, češnjak, majčina dušica (sušene), lovorov list, crno vino, mesni temeljac (iz kocke), ulje, maslinovo ulje, sol i papar, brašno, Svježim kestenima, na najdebljem djelu, zarežemo koricu do kožice, te ih tako pripremljene ispečemo u prikladnoj tavi ili pećnici, pa ih ogulimo. ; U loncu na ugrijano ulje stavimo junetinu narezanu na kocke veličine zalogaja, začinimo solju i paprom i kratko popržimo sa svih strana. ; Kada ispari voda što ju meso ispusti, izvadimo ga na stranu na toplo. ; Zatim na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk i dimljenu slaninu, te na laganoj vatri pržimo dok luk ne omekša. ; Potom u lonac naribamo malo limunove korice, protisnemo češnjak, vratimo poprženo meso, natrgamo malo svježih listića majčine dušice, dodamo lovorov list, ulijemo crno vino, mesni temeljac i toliko vode da pokrije sastojke. ; Kada zavri, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo po prilici jedan sat, odnosno, dok meso ne omekša. ; Prije kraja kuhanja u zdjelicu stavimo žlicu brašna, ulijemo 100 ml maslinovog ulja, dobro izmiješamo sastojke i umiješamo u gulaš. Zatim dodamo očišćene kestene, po potrebi začinimo solju, kratko prokuhamo i gotovo jelo poslužimo s tjesteninom, okruglicama od kruha i sl.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Svježim kestenima, na najdebljem djelu, zarežemo koricu do kožice, te ih tako pripremljene ispečemo u prikladnoj tavi ili pećnici, pa ih ogulimo.
  2. U loncu na ugrijano ulje stavimo junetinu narezanu na kocke veličine zalogaja, začinimo solju i paprom i kratko popržimo sa svih strana.
  3. Kada ispari voda što ju meso ispusti, izvadimo ga na stranu na toplo.
  4. Zatim na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk i dimljenu slaninu, te na laganoj vatri pržimo dok luk ne omekša.
  5. Potom u lonac naribamo malo limunove korice, protisnemo češnjak, vratimo poprženo meso, natrgamo malo svježih listića majčine dušice, dodamo lovorov list, ulijemo crno vino, mesni temeljac i toliko vode da pokrije sastojke.
  6. Kada zavri, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo po prilici jedan sat, odnosno, dok meso ne omekša.
  7. Prije kraja kuhanja u zdjelicu stavimo žlicu brašna, ulijemo 100 ml maslinovog ulja, dobro izmiješamo sastojke i umiješamo u gulaš. Zatim dodamo očišćene kestene, po potrebi začinimo solju, kratko prokuhamo i gotovo jelo poslužimo s tjesteninom, okruglicama od kruha i sl.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:100minuta

Najnovije zanimljivosti: