Jogurt

  • 420 min
  • 10 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Jogurt
U našem video receptu saznajte kako pripremiti domaći jogurt.

Napraviti domaće mliječne proizvode puno je lakše nego što mislite. Ako se želite okušati i u tom području gastronomije, evo pravog recepta za Vas. Domaći će jogurt biti pravi dodatak laganom doručku ili žitaricama.

Jogurt - U našem video receptu saznajte kako pripremiti domaći jogurt. - mlijeko, jogurt, sol, U odgovarajući lonac ulijemo mlijeko, malo ga posolimo i kuhamo na srednje jakoj vatri do temperature po prilici 95°C, odnosno, do prije vrenja. Zatim mlijeko maknemo s vatre i ostavimo da se ohladi na temperaturu po prilici 45°C. ; Kada se mlijeko ohladilo na željenu temperaturu u zasebnu zdjelu stavimo jogurt, malo ga izmiješamo pjenjačom i u istu zdjelu preko sita ulijemo mlijeko.; Sastojke još jednom nježno izmiješamo, poklopimo tanjurom i sve zajedno stavimo u pećnicu, zagrijanu na 50°C, isključimo je i u njoj ostavimo zdjelu po prilici šest sati (na ovaj način smo bakterijama jogurta osigurali uvjete za razmnožavanje). ; Nakon šest sati dobiveni jogurt premjestimo u hladnjak, te ga ostavimo da se dobro ohladi nekoliko sati. Ohlađeni jogurt možemo poslužiti kao dodatak raznim jelima ili kao osvježavajući napitak.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U odgovarajući lonac ulijemo mlijeko, malo ga posolimo i kuhamo na srednje jakoj vatri do temperature po prilici 95°C, odnosno, do prije vrenja. Zatim mlijeko maknemo s vatre i ostavimo da se ohladi na temperaturu po prilici 45°C.
  2. Kada se mlijeko ohladilo na željenu temperaturu u zasebnu zdjelu stavimo jogurt, malo ga izmiješamo pjenjačom i u istu zdjelu preko sita ulijemo mlijeko.
  3. Sastojke još jednom nježno izmiješamo, poklopimo tanjurom i sve zajedno stavimo u pećnicu, zagrijanu na 50°C, isključimo je i u njoj ostavimo zdjelu po prilici šest sati (na ovaj način smo bakterijama jogurta osigurali uvjete za razmnožavanje).
  4. Nakon šest sati dobiveni jogurt premjestimo u hladnjak, te ga ostavimo da se dobro ohladi nekoliko sati. Ohlađeni jogurt možemo poslužiti kao dodatak raznim jelima ili kao osvježavajući napitak.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3.33
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:420minuta

Najnovije zanimljivosti: