Jorkširski puding

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Jorkširski puding
U našem video receptu saznajte kako pripremiti jorkširski puding.

Za razliku od pudinga na koje smo mi naučili, ovaj se razlikuje u tome što se radi od tijesta, peče u pećnici i poslužuje kao prilog raznim pečenjima i mesnim jelima s umakom. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U kalupe za muffine ulijemo po žlicu ulja i kalup stavimo u pećnicu, zagrijanu na 220°C, da se ulje dobro ugrije.
  2. Za to vrijeme u visoku prikladnu posudu razbijemo jaja, ulijemo mlijeko i 50 ml vode, dodamo brašno, posolimo i štapnim mikserom izradimo jednolično glatko tijesto.
  3. Zatim izvadimo kalup s vrelim uljem i u svaki kalup ulijemo dobiveno tijesto do vrha.
  4. Potom kalup s tijestom stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 23 minute.
  5. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti kao prilog pečenom mesu s umakom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: