Jota

  • 130 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Jota
Saznajte kako pripremiti jotu u našem video receptu.

Jota je poznato istarsko jelo, vrlo je slično maneštri, razlikuje se po tomu što se u nju dodaje kisela repa, a rezultat je fantastičan.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Mrkvu i krumpir narežemo na kocke, luk nasjeckamo, a češnjak protisnemo.
  2. U lonac, na zagrijanu svinjsku mast, dodamo luk i češnjak, posolimo ih, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok luk malo ne omekša.
  3. Zatim dodamo pancetu, krumpir, mrkvu, lovorov list, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke i kad zavri kuhamo na laganoj vatri.
  4. Nakon 90-ak minuta kuhanja pancetu izvadimo, a u lonac dodamo ocijeđenu kiselu repu i kuhamo još 15-ak minuta. Za to vrijeme kuhanu pancetu narežemo na kriške.
  5. Potom u lonac dodamo grah, začinimo solju i paprom, promiješamo i pričekamo da jota zavri.
  6. Jelo je gotovo, rasporedimo ga u tanjure, prekrijemo kriškama pancete i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.82
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:130minuta

Najnovije zanimljivosti: