Juha od hokkaido bundeve

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Juha od hokkaido bundeve
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od hokkaido bundeve.

Kad zapušu jesenski vjetrovi i hladnoća se pomalo počne zavlačiti u kosti, najbolji način na koji je možemo istjerati je upravo pomoću tople juhice! Ova juha učinit će to bolje nego najbolje centralno grijanje na svijetu!

Juha od hokkaido bundeve - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od hokkaido bundeve. - hokkaido bundeva (svježe), luk, mlijeko, muškatni oraščić, mileram, sjemenke bundeve (prženih), sol, Bundevu hokkaido operemo, očistimo od sjemenki i kore, a meso narežemo na kocke veličine 2 cm. ; Zatim u lonac stavimo narezanu bundevu, dodamo glavicu luka, koju malo zarežemo tako da lakše pusti sokove, a da se ne raspadne, malo muškatnog oraščića, posolimo, ulijemo mlijeko i kada zavrije na laganoj vatri kuhamo 15-ak minuta. ; Potom ugasimo vatru, izvadimo glavicu luka, te štapnim mikserom dobro izmiksamo sastojke i umiješamo mileram pazeći da ne ostanu grudice. ; Gotovu krem juhu ulijemo u tanjure ili zdjelice, po želji ukrasimo žlicom tučenog vrhnja, posipamo očišćenim sjemenkama bundeve i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Bundevu hokkaido operemo, očistimo od sjemenki i kore, a meso narežemo na kocke veličine 2 cm.
  2. Zatim u lonac stavimo narezanu bundevu, dodamo glavicu luka, koju malo zarežemo tako da lakše pusti sokove, a da se ne raspadne, malo muškatnog oraščića, posolimo, ulijemo mlijeko i kada zavrije na laganoj vatri kuhamo 15-ak minuta.
  3. Potom ugasimo vatru, izvadimo glavicu luka, te štapnim mikserom dobro izmiksamo sastojke i umiješamo mileram pazeći da ne ostanu grudice.
  4. Gotovu krem juhu ulijemo u tanjure ili zdjelice, po želji ukrasimo žlicom tučenog vrhnja, posipamo očišćenim sjemenkama bundeve i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 28
Rating: 4.64
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: