Juha od ječma s kestenima

  • 35 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Juha od ječma s kestenima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od ječma s kestenima.

Pri kupnji kestena trebate paziti da su plodovi veći, sjajni, bez rupica na ljusci i možete ih čuvati na hladnom mjestu do dva tjedna. Pa kad ste ih već i kupili, možete od njih prirpemiti kesten pire, možete ih ispeći ili ih možete pripremiti s ječmom, poput nas.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Ječam prelijemo vodom i ostavimo ga da se namače 2-3 sata.
  2. Hrenovke narežemo na kolutiće, stabljiku celera na kockice, mrkvu na ploškice, a luk nasjeckamo.
  3. U ugrijanom loncu rastopimo maslac, dodamo narezanu mrkvu, stabljiku celera i sjeckani luk, posolimo, promiješamo te pržimo na srednje jakoj vatri.
  4. Nakon 2-3 minute dodamo ocijeđeni ječam, listove lovora, kestene, ulijemo juhu, posolimo, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta.
  5. Zatim ulijemo mlijeko, dodamo narezane krenovke, promiješamo i kad zavri kuhamo još 2-3 minute.
  6. Juha je gotova i možemo ju poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.9
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:35minuta

Najnovije zanimljivosti: