Juha od jogurta s dimljenim lososom

  • 70 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Juha od jogurta s dimljenim lososom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od jogurta s dimljenim lososom.

Ako Vam juha od jogurta djeluje pomalo egzotično u isto vrijeme i jeste i niste u pravu – u njoj ćete naime naići na mnoge poznate stare okuse, ali stopljene na jedan sasvim novi način. Zašto bi kuhanje bilo stereotipno? Udahnite mu novu dimenziju.

Juha od jogurta s dimljenim lososom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od jogurta s dimljenim lososom. - dimljeni losos, luk, krumpir, povrtni temeljac (iz kocke), mlijeko, jogurt, kopar, mljevena crvena paprika, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Jedan krumpir stavimo na stranu, a preostale ogulimo i naribamo. ; U lonac stavimo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. Zatim dodamo naribani krumpir i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri miješajući 5-6 minuta. ; Potom u lonac ulijemo povrtnu juhu i mlijeko, začinimo solju i paprom, dobro izmiješamo i kada zavri sve zajedno kuhamo na laganoj vatri 30-ak minuta. ; Za to vrijeme krumpir koji smo stavili na stranu ogulimo, narežemo na tanke ploške, te stavimo pržiti u tavu na žlicu ugrijanog maslinovog ulja, dok ne postane hrskav. ; Kada je juha s krumpirom kuhana, izmiksamo je štapnim mikserom. Zatim pjenjačom umiješamo jogurt, ručno natrgamo i dodamo komadiće dimljenog lososa, dodamo sjeckani kopar i sve zajedno izmiješamo. ; Gotovu juhu poslužimo u tanjure, preko nje stavimo po dvije tri tanke ploške prženog krumpira i posipamo s malo mrvljene crvene paprike.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Jedan krumpir stavimo na stranu, a preostale ogulimo i naribamo.
  2. U lonac stavimo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. Zatim dodamo naribani krumpir i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri miješajući 5-6 minuta.
  3. Potom u lonac ulijemo povrtnu juhu i mlijeko, začinimo solju i paprom, dobro izmiješamo i kada zavri sve zajedno kuhamo na laganoj vatri 30-ak minuta.
  4. Za to vrijeme krumpir koji smo stavili na stranu ogulimo, narežemo na tanke ploške, te stavimo pržiti u tavu na žlicu ugrijanog maslinovog ulja, dok ne postane hrskav.
  5. Kada je juha s krumpirom kuhana, izmiksamo je štapnim mikserom. Zatim pjenjačom umiješamo jogurt, ručno natrgamo i dodamo komadiće dimljenog lososa, dodamo sjeckani kopar i sve zajedno izmiješamo.
  6. Gotovu juhu poslužimo u tanjure, preko nje stavimo po dvije tri tanke ploške prženog krumpira i posipamo s malo mrvljene crvene paprike.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 25
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: