Juha od kelja, paprike i palente

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Juha od kelja, paprike i palente
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od kelja, paprike i palente.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Ljubičasti luk, crvenu papriku i kelj operemo i očistimo. Zatim luk nasjeckamo, crvenu papriku narežemo na kockice, a kelj na trakice.
  2. Sada u tavu iznad vatre ulijemo malo ulja, dodamo ljubičasti luk, posolimo ga i malo popržimo.
  3. Nakon 2-3 minute u tavu dodamo na kockice narezanu crvenu papriku, preko nje protisnemo režnjeve češnjaka i lagano promiješamo sastojke.
  4. Nakon još jednu minutu, u tavu dodamo koncentrat rajčice i sve zajedno miješamo dok se rajčica potpuno ne rastopi.
  5. Nakon 1-2 minute u posudu dodamo narezani kelj, sastojke posolimo, prelijemo juhom i pričekamo da prokuhaju.
  6. Nakon poprilici desetak minuta kuhanja, kada je kelj omekšao, u posudu dodamo palentu i sve zajedno kuhamo dalje.
  7. Nakon pet minuta kada je palenta kuhana, ugasimo vatru, juhu premjestimo u tanjur, dodamo joj nekoliko kockica maslaca i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: