Juha od kestena i poriluka

  • 35 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Juha od kestena i poriluka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od kestena i poriluka.

Fina krepka juhica od pečenih kestena i poriluka je kao stvorena za ove prohladne i kišovite jesenske dane.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Poriluk ošistimo, operemo i narežemo na trakice.
  2. U tavu, na ugrijani maslac, dodamo narezani poriluk, kestene, začinimo solju i pržimo na laganoj vatri dok povrće ne omekša.
  3. Nakon dvije, tri minute prženja začinimo muškatnim oraščićem, dodamo med, ulijemo bijelo vino, promiješamo i kuhamo dok vino napola ne ispari.
  4. Zatim omekšale kestene izgnječimo kuhačom, ulijemo juhu i kuhamo dalje.
  5. Nakon 5-6 minuta kuhanja, štapnim mikserom izmiksamo sastojke, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i ostavimo da zavri.
  6. Gotovu juhu stavimo u duboke tanjure, začinimo bijelim paprom, ukrasimo žlicom kiselog vrhnja, i sjeckanim peršinom te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.88
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:35minuta

Najnovije zanimljivosti: