Juha od kiselog kupusa s povrćem

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Juha od kiselog kupusa s povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od kiselog kupusa s povrćem.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk očistimo i nasjeckamo,a korijen peršina i mrkvu naribamo.
  2. U ugrijanu tavu stavimo malo ulja, na ulje prepržimo sjeckani luk, posolimo i kratko pržimo 1 minutu.
  3. U posudu dodamo naribanu mrkvu i korijen peršina i sastojke dalje pirjamo. Potom u tavu ulijemo suho bijelo vino i pričekamo dok alkohol malo ne ispari, pa dodamo povrtnu juhu i trećinu kiselog kupus te kuhamo dalje na laganoj vatri.
  4. Za to vrijeme kriškama kruha odrežemo koru, a srednji mekani dio narežemo na kockice veličine 1,5 cm.
  5. Na vruće ulje u tavu stavimo narezane kockice kruha i pržimo ih 5-6 minuta dok ne dobiju zlatno žutu boju.
  6. U zagrijanu tavu na ulje dodamo preostali dio kupusa, kratko ga zagrijemo i dodamo med.
  7. Nakon 20-tak minuta kuhanja ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo malo brašna i izmiješamo sastojke.
  8. Mješavinu brašna i vrhnja lagano promiješamo u juhu s kupusom i povrće i pričekamo za zakuha.
  9. Juhu poslužimo u tanjure, dodamo nekoliko kockica prženog kruha i stavimo pirjani kiseli kupus s medom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.95
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: