Juha od kiselog kupusa

  • 70 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Juha od kiselog kupusa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od kiselog kupusa.

Kiseli kupus nije rezerviran samo za pratnju suhomesnatim proizvodima i kobasicama – od njega se može pripremiti vrlo ukusna juha koja će Vam pomoći pri čuvanju imuniteta! Nema bolje prevencije od tanjura ovakve juhice...

Juha od kiselog kupusa - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od kiselog kupusa. - kiseli kupus, svinjska mast, luk, klekove bobe, kim, lovorov list, mesni temeljac (iz kocke), krumpir, hamburger, mileram, kruh (integralnog (prženih kockica)), peršin, sol i papar, U loncu ugrijemo svinjsku mast, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo dok ne omekša. ; Zatim dodamo kiseli kupus narezan na trakice dužine 3-4 centimetra, te ga pomalo miješajući pirjamo dok se dobro ne ugrije. ; Potom dodamo klekove bobe, kim, lovorov list, ulijemo mesni temeljac, izmiješamo sastojke i na laganoj vatri kuhamo dalje. ; Nakon 40 minuta kuhanja iz lonca izvadimo lovorov list i klekove bobe, a u lonac naribamo krumpir, dodamo na trakice narezan hamburger, bijeli papar, sve zajedno dobro izmiješamo i na laganoj vatri kuhamo još 15-ak minuta. ; Gotovu juhu ulijemo u tanjure ili prikladne zdjelice, u sredinu stavimo po žličicu milerama ili kiselog vrhnja, dodamo pržene kockice integralnog kruha, ukrasimo s malo peršina i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U loncu ugrijemo svinjsku mast, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo dok ne omekša. 
  2. Zatim dodamo kiseli kupus narezan na trakice dužine 3-4 centimetra, te ga pomalo miješajući pirjamo dok se dobro ne ugrije.
  3. Potom dodamo klekove bobe, kim, lovorov list, ulijemo mesni temeljac, izmiješamo sastojke i na laganoj vatri kuhamo dalje.
  4. Nakon 40 minuta kuhanja iz lonca izvadimo lovorov list i klekove bobe, a u lonac naribamo krumpir, dodamo na trakice narezan hamburger, bijeli papar, sve zajedno dobro izmiješamo i na laganoj vatri kuhamo još 15-ak minuta.
  5. Gotovu juhu ulijemo u tanjure ili prikladne zdjelice, u sredinu stavimo po žličicu milerama ili kiselog vrhnja, dodamo pržene kockice integralnog kruha, ukrasimo s malo peršina i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: