Juha od krumpira i poriluka

  • 60 min
  • 4-6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Juha od krumpira i poriluka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od krumpira i poriluka.

Kad Vam treba nešto da Vas ugrije i zasiti, a da u isto vrijeme ne optereti previše želudac, juhica je pravo rješenje. Ova jesenska varijanta s krumpirom i porilukom i najizbirljivijima će biti po volji, a svi će uz nju dobiti žlicu obroka spremljenog s ljubavlju.

Juha od krumpira i poriluka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od krumpira i poriluka. - krumpir, luk, mrkva, celerova stabljika, češnjak, peršin (sjeckani), poriluk, bosiljak (svježeg), povrtna juha iz kocke, kruh ((pržene kockice)), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, U loncu ugrijemo 4 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, naribanu mrkvu, sjeckani peršin, protisnuti češnjak, na kockice narezanu celerovu stabljiku, po želji začinimo solju, promiješamo i na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša. ; Zatim u lonac dodamo očišćen i na trakice narezan poriluk i dalje sve zajedno pirjamo dok i poriluk ne omekša. ; Potom dodamo oguljen, opran i na kockice narezan krumpir, sjeckane listove bosiljka, začinimo solju i paprom, ulijemo povrtnu juhu i kada zavri na laganoj vatri kuhamo 30-ak minuta. ; Na kraju juhu izmiksamo štapnim mikserom dok ne postane kremasta. ; Gotovu juhu poslužimo u tanjure, pokapamo maslinovim uljem, ukrasimo prženim kockicama kruha i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U loncu ugrijemo 4 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, naribanu mrkvu, sjeckani peršin, protisnuti češnjak, na kockice narezanu celerovu stabljiku, po želji začinimo solju, promiješamo i na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša.
  2. Zatim u lonac dodamo očišćen i na trakice narezan poriluk i dalje sve zajedno pirjamo dok i poriluk ne omekša.
  3. Potom dodamo oguljen, opran i na kockice narezan krumpir, sjeckane listove bosiljka, začinimo solju i paprom, ulijemo povrtnu juhu i kada zavri na laganoj vatri kuhamo 30-ak minuta.
  4. Na kraju juhu izmiksamo štapnim mikserom dok ne postane kremasta.
  5. Gotovu juhu poslužimo u tanjure, pokapamo maslinovim uljem, ukrasimo prženim kockicama kruha i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: