Juha od krumpira i špinata

  • 60 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Juha od krumpira i špinata
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od krumpira i špinata.

Riječ panceta dolazi od talijanske imenice "pancia" što znači trbuh, a označava trajni suhomesnati proizvod dobiven tehnološkim procesom koji obuhvata soljenje, sušenje, zrenje i dimljenje, stoga malo pržene slanine dodane ovoj ukusnoj i zdravoj juhi od krumpira i špinata zaista ne škodi.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Špinat očistimo, operemo, ocijedimo i grubo narežemo, parmezan naribamo na fini ribež, pancetu nasjeckamo, a krumpir ogulimo i narežemo na kockice.
  2. U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, protisnemo češnjak, i čim češnjak zamiriše dodamo kockice krumpira, posolimo ga i pržimo na laganoj vatri, stalno miješajući.
  3. Nakon 3-4 minute dodamo narezan špinat te ga pirjamo zajedno s krumpirom 1-2 minute. Zatim ulijemo juhu i kad zavri, kuhamo na laganoj vatri.
  4. Za to vrijeme u zdjelicu stavimo naribani parmezan, dodamo sjeckanu pancetu i izmiješamo sastojke.
  5. Od dobivene smjese na limu za pečenje, prekrivenim papirom za pečenje, oblikujemo hrpice duljine 10-15 centimetara pazeći da se ne dodiruju i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, po prilici 7 minuta.
  6. Pečene trakice od sira i pancete izvadimo iz pećnice, ostavimo ih na papiru za pečenje i pričekamo da se malo ohlade.
  7. Potom svaku trakicu spiralno ovijemo oko drške kuhače ili nečeg sličnog i stavimo na stranu pazeći da zadrže spiralni oblik.
  8. Nakon 30 minuta kuhanja juhu začinimo solju i paprom i izradimo štapnim mikserom.
  9. Dobivenu krem juhu rasporedimo u tanjure, ukrasimo spiralama od parmezana i pancete te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 46
Rating: 4.83
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: