Juha od mrkve, đumbira i kurkume

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane

Juha lijepe narančaste boje puna je hranjivih namirnica. Između ostalog, za tu narančastu boju odgovorna je i kurkuma, čiji je glavni sastojak kurkumin, poznat po svojim moćnim antioksidativnim, protuupalnim i antibakterijskim svojstvima.

Juha od mrkve, đumbira i kurkume
Juha od mrkve, đumbira i kurkume
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 8
Rating: 3.38
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti juhu od mrkve, đumbira i kurkume.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U loncu iznad vatre ugrijemo maslinovo ulje, dodamo luk, mrkvu, celer i lovorov list te dinstamo desetak minuta, uz stalno miješanje.
  2. Zatim u lonac dodamo đumbir, kurkumu i češnjak te dalje dinstamo poprilici pet minuta.
  3. U lonac ulijemo povrtni temeljac i dalje kuhamo sve dok ne zavri, a zatim smanjimo vatru i dalje kuhamo 15 minuta, sve dok mrkva ne omekša.
  4. Nakon proteklog vremena ugasimo vatru i iz lonca izvadimo lovorov list.
  5. Pustimo da se juha malo ohladi, a zatim štapnim mikserom usitnimo sve sastojke.
  6. Juhu ponovno vratimo na vatru te još malo ugrijemo.
  7. Zatim ukrasimo korijanderom, mladim lukom, sezamovim uljem i sokom od limete te poslužimo.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 8
Rating: 3.38
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: