Juha od pečene cvjetače i poriluka

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
juha-od-pecene-cvjetace-i-poriluka
Juha od pečene cvjetače i poriluka
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.77
You:
Rate this recipe!
U našem receptu pogledajte kako pripremiti finu juhu od pečene cvjetače i poriluka.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Indijske oraščiće ostavimo da se namakaju preko noći.
  2. Zagrijemo pećnicu na 200°C.
  3. Posložimo cvjetaču, poriluk i češnjak na papir za pečenje. Prelijemo maslinovim uljem i lagano začinimo (sol i papar).
  4. Pečemo 20-30 minuta, dok povrće ne poprimi zlatnu boju (pazimo da poriluk ne pregori!).
  5. Kada je povrće gotovo ubacimo ga u mikser i dodamo indijske oraščiće, nekoliko listova mažurana ili majčine dušice, miso, limunov sok te jednu i pol šalicu vode.
  6. Miksamo dok ne dobijemo kašastu smjesu, a zatim dodamo maslinovo ulje, dimljenu mljevenu crvenu papriku te još šalicu i pol vode.
  7. Ponovno miksamo i dodatno začinimo po želji.
  8. Izlijemo u srednje veliku tavu i grijemo dok ne postane toplo (ako je pregusto možemo dodati malo vode). Serviramo uz kruh.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.77
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: