Juha od sira

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Juha od sira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od sira.

Izdašna i okrepljujuća juha od sira ispuniti će srećom Vašu dušu, a Vaše nepce osvojiti mješavinom finih okusa.

Juha od sira - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od sira. - sir gouda, maslac, luk, brašno, povrtna juha iz kocke, mlijeko, vrhnje za kuhanje, mrkva, vlasac, sol, bijeli papar, worchester umak, U loncu rastopimo maslac, dodamo sjeckani luk, posolimo, te pržimo na laganoj vatri dok luk ne omekša. Zatim dodamo naribanu mrkvu i pržimo dok i ona ne omekša. ; Omekšali luk i mrkvu posipamo brašnom i miješajući dalje pržimo dok brašno ne dobije blagu zlatno žutu boju. ; Zatim, uz stalno miješanje pjenjačom, ulijevamo topli povrtni temeljac i toplo mlijeko, pazeći da ne nastanu grudice. ; Začinimo solju i bijelim paprom, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta. ; Potom dodamo par kapi worchester umaka, sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom i umiješamo vrhnje za kuhanje. ; Sir naribamo, te uz stalno miješanje postepeno dodajemo u juhu dok se potpuno ne rastopi.; Juhu od sira poslužimo u duboke tanjure ili zdjelice, možemo posipati prženim kockicama kruha, sjeckanim vlascem i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U loncu rastopimo maslac, dodamo sjeckani luk, posolimo, te pržimo na laganoj vatri dok luk ne omekša. Zatim dodamo naribanu mrkvu i pržimo dok i ona ne omekša.
  2. Omekšali luk i mrkvu posipamo brašnom i miješajući dalje pržimo dok brašno ne dobije blagu zlatno žutu boju.
  3. Zatim, uz stalno miješanje pjenjačom, ulijevamo topli povrtni temeljac i toplo mlijeko, pazeći da ne nastanu grudice.
  4. Začinimo solju i bijelim paprom, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta.
  5. Potom dodamo par kapi worchester umaka, sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom i umiješamo vrhnje za kuhanje.
  6. Sir naribamo, te uz stalno miješanje postepeno dodajemo u juhu dok se potpuno ne rastopi.
  7. Juhu od sira poslužimo u duboke tanjure ili zdjelice, možemo posipati prženim kockicama kruha, sjeckanim vlascem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Rating: 3.6
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: