Juha od slanutka, krumpira i gljiva

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Juha od slanutka, krumpira i gljiva
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od slanutka, krumpira i gljiva.

Izvrsna, krepka i ukusna juha od povrća i gljiva, koja će vas sigurno energizirati i dati vam snage za nove kulinarske poduhvate.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Šampinjone očistimo i narežemo na četvrtine, krumpir ogulimo i narežemo na kockice, češnjak na listiće, a sušene vrganje stavimo u zdjelicu, prelijemo ih vodom i ostavimo da se namaču 15-ak minuta, a potom ih ocijedimo.
  2. U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezan krumpir, listiće češnjaka, ocijeđene vrganje, ulijemo 200 ml povrtne juhe, posolimo, dodamo grančicu ružmarina, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri.
  3. Nakon 10-ak minuta dodamo narezane šampinjone, promiješamo i pirjamo još 1-2 minute.
  4. Zatim dodamo slanutak, ulijemo preostalu juhu, promiješamo i kuhamo 10-ak minuta.
  5. Potom umiješamo žlicu škrobnog brašna pomiješanog s malo vode i kuhamo još 3-4 minute, dok juha malo ne zgusne.
  6. Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, začinimo paprom, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: