Juha od trešanja

  • 30 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Ima jaja, nema mesa
Juha od trešanja
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od trešanja.

Ne kaže se uzalud da ljubav ide kroz želudac. Probajte pripremiti ovaj prekrasan desert voljenoj osobi i vidjet ćete što će se dogoditi. Nemojte ju smetati dok jede, sitost dolazi nakon desetak minuta. A s njom i ljubav.

Juha od trešanja - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od trešanja. - trešnje (kiselih), crno vino, cimet, šećer, škrobno brašno, bjelanjak, Trešnje operemo i očistimo od koštica i stavimo da zavriju u ¾ litre vode i 2,5 dcl vina uz dodatak korice cimeta i šećera (količinu šećera određujemo prema kiselosti trešanja). ; U čistoj zdjelici pomiješamo malo vode i škrobno brašno, pa time povežemo juhu i stavimo je na stranu da se ohladi. ; Prije serviranja od bjelanjaka, uz dodatak malo šećera, istučemo tvrdi snijeg. ; Žlicom uzimamo žličnjake bjelanjaka i stavljamo ih na vruću, ali ne uzavrelu, vodu. ; Kuhamo ih oko 3 minute dok se potpuno ne stvrdnu te ih stavljamo preko juhe.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Trešnje operemo i očistimo od koštica i stavimo da zavriju u ¾ litre vode i 2,5 dcl vina uz dodatak korice cimeta i šećera (količinu šećera određujemo prema kiselosti trešanja).
  2. U čistoj zdjelici pomiješamo malo vode i škrobno brašno, pa time povežemo juhu i stavimo je na stranu da se ohladi.
  3. Prije serviranja od bjelanjaka, uz dodatak malo šećera, istučemo tvrdi snijeg.
  4. Žlicom uzimamo žličnjake bjelanjaka i stavljamo ih na vruću, ali ne uzavrelu, vodu.
  5. Kuhamo ih oko 3 minute dok se potpuno ne stvrdnu te ih stavljamo preko juhe.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: