Juha s gljivama i bulgurom

  • 60 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Juha s gljivama i bulgurom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu s gljivama i bulgurom.

Bulgur se priprema od pšeničnih zrna bez ljuske, koja se djelomično skuhaju, a potom suše i usitnjavaju u manje dijelove. Ovaj smo put bulgur dodali u ukusnu i izdašnu juhu od gljiva i ugodno se iznenadili. Zašto ne biste i vi?

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Sušene vrganje stavimo u zdjelicu s vodom i ostavimo da se dobro namoče i omekšaju, šampinjone očetkamo, odrežemo im stapke i narežemo na četvrtine, listove kadulje sitno narežemo, a luk nasjeckamo.
  2. U lonac iznad vatre ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući.
  3. Nakon 5-6 minuta dodamo narezane šampinjone, promiješamo i pirjamo 5-6 minuta.
  4. Zatim dodamo namočene vrganje (vodu od vrganja sačuvamo), protisnemo češnjak, narezane listove kadulje, promiješamo i čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino, povrtnu juhu, posolimo, ponovo promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri.
  5. Nakon 20-ak minuta dodamo bulgur i kuhamo još 10-12 minuta, odnosno po uputama na pakiranju.
  6. Za to vrijeme u zdjelicu s vrhnjem dodamo brašno i pjenjačom izmiješamo sastojke.
  7. Potom dodamo 2-3 žlice vode od vrganja i dobro izmiješamo sastojke.
  8. Dobivenu mješavinu dodamo u juhu, promiješamo i pričekamo da juha zavri.
  9. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: