Juha s krumpirom i pancetom

  • 60 min
  • 4-6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Juha s krumpirom i pancetom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu s krumpirom i pancetom.

Koliko god se nekima bilo teško pomiriti s tom činjenicom, ljeto se ipak lagano bliži kraju što znači da je potrebno prilagoditi se novonastaloj situaciji. Za što glađi prelazak iz jednog u drugo godišnje doba predlažemo ukusnu juhu od krumpira i pancete.

Juha s krumpirom i pancetom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu s krumpirom i pancetom. - krumpir, luk, panceta, mesni temeljac, glatko brašno, mljevena crvena paprika, mažuran (svježi, naribani), đumbir (svježi, naribani), lovorov list, mileram, peršin (sjeckani), češnjak, kopar (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega krumpir ogulimo, narežemo na kocke i potopimo u zdjelu s vodom. ; U loncu ugrijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i pancetu narezanu na kockice, te ih na laganoj vatri pržimo dok luk ne omekša. ; Za to vrijeme u zasebnu zdjelu ulijemo po prilici 200 ml mesne juhe, te pjenjačom umiješamo glatko brašno pazeći da ne ostanu grudice. ; Potom umiješamo mljevenu crvenu papriku, sjeckani svježi mažuran, naribani svježi đumbir, sve zajedno ulijemo u lonac s lukom i pancetom, također ulijemo i preostalu juhu, te dodamo narezan krumpir koji prethodno ocijedimo. ; U juhu još stavimo lovorov list i kada zavri na laganoj vatri sve zajedno kuhamo 30-ak minuta. ; Za to vrijeme u zasebnu zdjelicu stavimo mileram, dodamo sjeckani peršin, protisnuti češnjak, nekoliko kapi maslinovog ulja, začinimo solju i paprom i izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Dobivenu smjesu umiješamo u juhu s krumpirom i pričekamo da ponovo zavri. ; Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, ukrasimo sjeckanim koprom i možemo poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega krumpir ogulimo, narežemo na kocke i potopimo u zdjelu s vodom.
  2. U loncu ugrijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i pancetu narezanu na kockice, te ih na laganoj vatri pržimo dok luk ne omekša.
  3. Za to vrijeme u zasebnu zdjelu ulijemo po prilici 200 ml mesne juhe, te pjenjačom umiješamo glatko brašno pazeći da ne ostanu grudice.
  4. Potom umiješamo mljevenu crvenu papriku, sjeckani svježi mažuran, naribani svježi đumbir, sve zajedno ulijemo u lonac s lukom i pancetom, također ulijemo i preostalu juhu, te dodamo narezan krumpir koji prethodno ocijedimo.
  5. U juhu još stavimo lovorov list i kada zavri na laganoj vatri sve zajedno kuhamo 30-ak minuta.
  6. Za to vrijeme u zasebnu zdjelicu stavimo mileram, dodamo sjeckani peršin, protisnuti češnjak, nekoliko kapi maslinovog ulja, začinimo solju i paprom i izmiješamo u jednoličnu smjesu.
  7. Dobivenu smjesu umiješamo u juhu s krumpirom i pričekamo da ponovo zavri.
  8. Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, ukrasimo sjeckanim koprom i možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 20
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: