Juneća koljenica u pivskom umaku

  • 200 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Juneća koljenica u pivskom umaku
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneću koljenicu u pivskom umaku.

Pravi recept za gurmane! Juneća koljenica nadjevena slaninom, u umaku od tamnog piva je zaista nešto posebno. Uvjerite se i sami!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Meso očistimo od kožica i žilica, a slaninu i očićeni luk nasjeckamo. Unutarnju stranu mesa zarežemo na nekoliko mjesta i nadjenemo ih sjeckanom slaninom.
  2. Zatim meso koljenice savijemo u roladu, učvrstimo kuhinjskom vezicom i posolimo sa svih strana.
  3. U tavu na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja dodamo maslac, sjeckani luk, posolimo i pržimo dok malo ne omekša. Potom prženi luk premjestimo u vatrostalnu posudu.
  4. U zasebnu tavu na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja dodamo meso i pržimo ga sa svih strana.
  5. Nakon 10-ak minuta prženja koljenicu premjestimo u vatrostalnu posudu s prženim lukom, a u tavu, na masnoću od prženja ulijemo tamno pivo i kuhamo ga 7-8 minuta, dok napola ne ispari.
  6. Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo 150 ml vode, dodamo kukuruzni škrob i dobro promiješamo.
  7. Potom u umak dodamo majčinu dušicu, senf, ulijemo juhu i mješavinu kukuruznog škroba i vode, dobro promiješamo sastojke i pričekamo da umak zavri.
  8. Pripremljenim umakom prelijemo meso, poklopimo vatrostalnu posudu i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C, 150 minuta.
  9. Pečeno meso izvadimo na dasku za rezanje, narežemo ga na kriške, rasporedimo na tanjure, a umak procijedimo i njime prelijemo meso te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 46
Rating: 4.8
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:200minuta

Najnovije zanimljivosti: