Juneća pisanica u umaku od grožđa

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Juneća pisanica u umaku od grožđa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneću pisanicu u umaku od grožđa.

Lijepo je kad se na stolu nađe fin komad mesa, ali u tom bi ga slučaju trebalo fino i pripremiti. Teško može bolje od ove profinjene kombinacije junetine i umaka od grožda u kojoj se različite arome nadopunjuju do savršenog sklada.

Juneća pisanica u umaku od grožđa - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneću pisanicu u umaku od grožđa. - junetina ((bijele pisanice)), grožđe (bijelog), grožđe (crnog), senf (dijon), ljutika, bijelo vino, mesni temeljac, vrhnje za kuhanje, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Prije svega meso očistimo od kožica i žilica, začinimo solju i paprom i stavimo pržiti u tavu na 2 žlice vrućeg maslinovog ulja. ; Zatim dodamo očišćenu i na četvrtine narezanu ljutiku i pržimo dalje na srednje jakoj vatri 4 minute. ; Pržene odreske okrenemo, malo protresemo tavom da izmješamo i ljutiku, te pržimo dalje još 4 - 5 minuta. ; Zatim odreske izvadimo na aluminijsku foliju, umotamo ih i stavimo u pećnicu zagrijanu na 80°C da ostanu topli i zadrže sočnost. ; Za to vrijeme na masnoću od prženja i ljutiku ulijemo bijelo vino i pjenjačom skidamo karamelizirani sloj s dna tave. ; Zatim dodamo dijon senf, malo ga izmješamo sa sastojcima, a čim pusti miris ulijemo mesnu juhu i kuhamo dok na pola ne reducira. ; Potom dodamo na pola prerezane i iskoštene bobice crnog i bijelog grožđa. pričekamo da se ugriju, ulijemo vrhnje za kuhanje, začinimo solju i paprom, promiješamo i sve zajedno na srednje jakoj vatri kuhamo dok umak malo ne zgusne. ; Na tanjure poslužimo meso iz alu folije, prelijemo ga pripremljenim umakom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega meso očistimo od kožica i žilica, začinimo solju i paprom i stavimo pržiti u tavu na 2 žlice vrućeg maslinovog ulja.
  2. Zatim dodamo očišćenu i na četvrtine narezanu ljutiku i pržimo dalje na srednje jakoj vatri 4 minute.
  3. Pržene odreske okrenemo, malo protresemo tavom da izmješamo i ljutiku, te pržimo dalje još 4 - 5 minuta.
  4. Zatim odreske izvadimo na aluminijsku foliju, umotamo ih i stavimo u pećnicu zagrijanu na 80°C da ostanu topli i zadrže sočnost.
  5. Za to vrijeme na masnoću od prženja i ljutiku ulijemo bijelo vino i pjenjačom skidamo karamelizirani sloj s dna tave.
  6. Zatim dodamo dijon senf, malo ga izmješamo sa sastojcima, a čim pusti miris ulijemo mesnu juhu i kuhamo dok na pola ne reducira.
  7. Potom dodamo na pola prerezane i iskoštene bobice crnog i bijelog grožđa. pričekamo da se ugriju, ulijemo vrhnje za kuhanje, začinimo solju i paprom, promiješamo i sve zajedno na srednje jakoj vatri kuhamo dok umak malo ne zgusne.
  8. Na tanjure poslužimo meso iz alu folije, prelijemo ga pripremljenim umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 20
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: