Juneća pisanica u umaku od vrhnja

  • 35 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Juneća pisanica u umaku od vrhnja
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneću pisanicu u umaku od vrhnja.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Juneću bijelu pisanicu očistimo od kožica i žilica, a zatim ju narežemo na tanke odreske debljine do 1 cm.
  2. Sada pisanicu poprečno narežemo na prutiće, posolimo ih i začinimo mljevenim paprom.
  3. Zatim u ugrijanu tavu ulijemo malo ulja i popržimo narezano meso, a dok se meso prži narežemo i luk.
  4. Potom sjeckani luk i prethodno narezane krastavce dodamo u tavu s mesom i sve zajedno pržimo na srednje jakoj vatri 7-8 minuta.
  5. Sada u tavu ulijemo votku i sve zajedno usplamtimo, pričekamo da se vatra ugasi, a zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo svježe sjeckani peršin i sve zajedno izmiješamo.
  6. Sada smanjimo vatru i umak pustimo 2-3 minute da se zgusne.
  7. Nakon što je umak zgusnuo ugasimo vatru i jelo poslužimo uz rižu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:35minuta

Najnovije zanimljivosti: