Juneći file na batatu s umakom od crnog vina

  • 100 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Juneći file na batatu s umakom od crnog vina
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći file na batatu s umakom od crnog vina.

Juneći file kratko na gril pa dugo u pećnicu, a za to vrijeme sjajan umak od crnog vina i ljutike te slasan pire od batata. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Batat ogulimo i narežemo na kockice, ljutiku očistimo, a mesu uklonimo kožice i žilice.
  2. Zatim meso posolimo sa svih strana, prelijemo maslinovim uljem, stavimo na vruću gril tavu i pečemo ga sa svih strana.
  3. Nakon 5-6 minuta meso premjestimo u vatrostalnu posudu i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 130°C, 75 minuta.
  4. Za to vrijeme u ugrijani lonac stavimo smeđi šećer i pričekamo da se počne karamelizirati.
  5. Potom dodamo gnječene i neočišćene režnjeve češnjaka, ulijemo crno vino, dodamo klinčiće, majčinu dušicu, ružmarin, cijele glavice ljutike i kad zavri kuhamo na laganoj vatri, dok napola ne ispari.
  6. Zatim lonac maknemo s vatre, ljutiku izvadimo u zdjelicu, a u umak dodamo kockice maslaca i miješamo dok se maslac ne rastopi i ne dobijemo kremasti umak.
  7. Potom umak procijedimo u posudu s ljutikom i ostavimo na toplom.
  8. U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo kockice batata, kuhamo ga 15-ak minuta, ocijedimo i izradimo pire.
  9. Pečeno meso izvadimo iz pećnice i narežemo ga na odreske debljine 1 ½ centimetra.
  10. Na tanjure rasporedimo pire od batata i narezano meso, prelijemo umakom i ljutikama te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Rating: 3.6
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:100minuta

Najnovije zanimljivosti: