Juneći file s njokima u crnom vinu

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Juneći file s njokima u crnom vinu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći file s njokima u crnom vinu.

Juneći file ili biftek preliven njokima okupanim u finom umaku od crnog vina, jednostavno je jelo kojim možete zadiviti svakoga, pa i one najizbirljivije.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. File očistimo od kožica i žilica te ga narežemo na odreske debljine 3 centimetra.
  2. Zatim odreske posolimo, premažemo uljem i stavimo ih peći u zagrijanu tavu, nauljenom stranom prema dolje.
  3. Nakon 3-4 minute pečenja gornju stranu odrezaka posolimo, premažemo uljem, okrenemo ih i pečemo još toliko.
  4. Potom odreske premjestimo na aluminijsku foliju i zatvorimo ih, a u tavu ulijemo crno vino i juhu, dodamo grančicu ružmarina i kuhamo dok tekućina napola ne ispari.
  5. U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
  6. Zatim u tavu s vinom ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo dok se umak ne zgusne.
  7. Kuhane njoke ocijedimo i stavimo u tavu s umakom, dodamo maslac, izmiješamo sastojke i maknemo s vatre.
  8. Na tanjure rasporedimo odreske, prelijemo ih umakom s njokima i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 46
Rating: 4.83
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: