Juneći file s vrganjima

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Juneći file s vrganjima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći file s vrganjima.

Malo toga je potrebno reći da bi se opisalo ovo jelo. Zamislite biftek u umaku od vrganja, a ako vam je teško zamisliti, pogledajte video.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Očišćeni luk nasjeckamo, juneći file narežemo na odreske, a kisele krastavce na kockice.
  2. Odreske filea posolimo s gornje strane, stavimo u tavu, na zagrijano ulje, i pržimo ih s obiju strana po četiri minute.
  3. Gotove odreske premjestimo na aluminijsku foliju, i zamotamo ih kako se ne bi ohladili i izgubili mekoću.
  4. U tavu, na masnoću od prženja, dodamo još malo ulja, sjeckani luk, kockice kiselog krastavca, protisnuti češnjak, posolimo i kratko pržimo. Čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino i pričekamo da vino napola ispari.
  5. Za to vrijeme očišćene vrganje narežemo na ploške debljine pola centimetra, dodamo ih u tavu, promiješamo i pirjamo dok malo ne omekšaju.
  6. Nakon dvije, tri minute povrće popaprimo, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo, pričekamo da zavri i kuhamo još dvije, tri minute.
  7. Gotov umak stavimo na tanjure, preko njega složimo odreske, posipamo ih s malo sjeckanog peršina i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.88
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: