Juneći filet u umaku od crnog vina

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Juneći filet u umaku od crnog vina
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći filet u umaku od crnog vina.

Svima poznati biftek, odnosno juneća pisanica, može se pripremati sa najrazličitijim umacima. Ovaj, u kojem ima crnog vina, jabuka i pekmeza od šljiva, najviše će se svidjeti osobama koje vole kombinirati slane sa slatko-kiselkastim okusima.

Juneći filet u umaku od crnog vina - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći filet u umaku od crnog vina. - juneći biftek, crno vino, luk (ljubičasti), jabuke, prašak za umak od pečenja, pekmez od šljiva, maslac, ulje, sol i papar, Juneću pisanicu očistimo od žilica i narežemo na 5 cm debele i 200-250 g teške filee. ; U tavu, na vrućem ulju, pržimo sjeckani luk dok ne omekša. Zatim dodamo očišćenu i na kockice narezanu jabuku, posolimo i popaprimo te pirjamo po prilici 2 minute. ; U zdjelici pomiješamo prašak za umak od pečenja s polovicom crnog vina, dodamo jabukama, izmiješamo i ulijemo preostalo vino. Kuhamo na laganoj vatri povremeno miješajući, po prilici 3-5 minuta. ; Zatim u umak umiješamo pekmez od šljiva i maslac, i kada se sastojci povežu maknemo s vatre. ; Pripremljene filee začinimo solju i paprom i u tavi na malo vrućeg ulja, pečemo sa svake strane, po prilici 3-5 minuta. ; Pečene filee poslužimo na tanjure i prelijemo umakom od crnog vina.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Juneću pisanicu očistimo od žilica i narežemo na 5 cm debele i 200-250 g teške filee.
  2. U tavu, na vrućem ulju, pržimo sjeckani luk dok ne omekša. Zatim dodamo očišćenu i na kockice narezanu jabuku, posolimo i popaprimo te pirjamo po prilici 2 minute.
  3. U zdjelici pomiješamo prašak za umak od pečenja s polovicom crnog vina, dodamo jabukama, izmiješamo i ulijemo preostalo vino. Kuhamo na laganoj vatri povremeno miješajući, po prilici 3-5 minuta.
  4. Zatim u umak umiješamo pekmez od šljiva i maslac, i kada se sastojci povežu maknemo s vatre.
  5. Pripremljene filee začinimo solju i paprom i u tavi na malo vrućeg ulja, pečemo sa svake strane, po prilici 3-5 minuta.
  6. Pečene filee poslužimo na tanjure i prelijemo umakom od crnog vina.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 21
Rating: 4.9
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: