Juneći odresci s đuvečom

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Juneći odresci s đuvečom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneće odreske s đuvečom.

Novih kombinacija nikad dosta, a sigurni smo da se s ovom dosad još niste susreli. Odresci će biti u prekrasnoj marinadi od ružmarina i češnjaka, a na kraju će đuveč doći samo kao točka na i. Svakako isprobati.

Juneći odresci s đuvečom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneće odreske s đuvečom. - juneći odrezak ((debljine 5 mm)), češnjak, ružmarin, peršin (sjeckanog), đuveč (iz konzerve), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Tanke odreske po potrebi još malo istučemo sa batom za meso. ; U posudu sa ravnim dnom ulijemo malo maslinovog ulja, na njega stavimo jedan odrezak, malo ga pokapamo uljem i po njemu složimo nekoliko ploški narezanih režnjeva češnjaka i nešto listića ružmarina. ; Na to stavimo sljedeći odrezak koji također pokapamo maslinovim uljem, zatim nekoliko listića ružmarina, ponovo malo češnjaka i tako dalje dok ne potrošimo sve namirnice. Sve zajedno prekrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hladnjak da odstoji preko noći. ; Prije prženja marinirane odreske očistimo od češnjaka i ružmarina, te još namašćene stavimo pržiti na jako vruću tavu bez masnoće, po prilici 2 minute sa svake strane. ; Gotove odreske rasporedimo na tanjure, začinimo solju i paprom, posipamo svježe sjeckanim peršinom, svaki prelijemo s još malo maslinovog ulja, a kao prilog poslužimo đuveč koji smo ugrijali u tavi na masnoći od prženja.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Tanke odreske po potrebi još malo istučemo sa batom za meso.
  2. U posudu sa ravnim dnom ulijemo malo maslinovog ulja, na njega stavimo jedan odrezak, malo ga pokapamo uljem i po njemu složimo nekoliko ploški narezanih režnjeva češnjaka i nešto listića ružmarina.
  3. Na to stavimo sljedeći odrezak koji također pokapamo maslinovim uljem, zatim nekoliko listića ružmarina, ponovo malo češnjaka i tako dalje dok ne potrošimo sve namirnice. Sve zajedno prekrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hladnjak da odstoji preko noći.
  4. Prije prženja marinirane odreske očistimo od češnjaka i ružmarina, te još namašćene stavimo pržiti na jako vruću tavu bez masnoće, po prilici 2 minute sa svake strane.
  5. Gotove odreske rasporedimo na tanjure, začinimo solju i paprom, posipamo svježe sjeckanim peršinom, svaki prelijemo s još malo maslinovog ulja, a kao prilog poslužimo đuveč koji smo ugrijali u tavi na masnoći od prženja.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.77
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: