Juneći odresci s kaduljom i mozzarellom

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Juneći odresci s kaduljom i mozzarellom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneće odreske s kaduljom i mozzarellom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Ružu junećeg buta narežemo na odreske debljine poprilici 1.5 cm. Sada odreske proširimo po ravnoj površini i začinimo talijanskom mješavinom začina.
  2. Začine utrljamo u odreske i okrenemo ih na drugu stranu. Meso lagano nauljimo maslinovim uljem i stavljamo ga s nauljene strane na vruću nauljenu tavu.
  3. Nakon 4-5 minuta meso okrenemo na drugu stranu, malo ga posolimo, dodamo kockice maslaca i nekoliko cijelih listova svježe kadulje direktno na masnoću tako da se malo poprži.
  4. Nakon poprilici 1 minute, kada kadulja počne puštati svoju aromu, ulijemo nekoliko kapi suhog bijelog vina. Ostavimo da vino napola ispari, a za to vrijeme mozzarellu narežemo na ploške.
  5. Narezanu mozzarellu sada stavimo preko odrezaka i sve zajedno pirjamo još poprilici 2-3 minute.
  6. Odresci su gotovi i možemo ih poslužiti.
  7. Na tanjure prvo rasporedimo svježu rukolu i tako napravimo posteljicu, zatim dodamo odreske s mozzarellom i kaduljom te pokapamo s još malo umaka, a onda sve zajedno začinimo s još malo svježe mljevenog papra. Po želji dodamo još malo ekstra djevičanskog ulja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: