Juneći odresci u umaku od luka

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Juneći odresci u umaku od luka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneće odreske u umaku od luka.

Juneći odresci u izdašnom umaku od luka i crnog vina je recept po mjeri za gurmane koji vole konkretna jela s mesom.

Juneći odresci u umaku od luka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneće odreske u umaku od luka. - junetina ((bijele pisanice)), luk, crno vino, goveđa juha iz kocke, maslac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, ulje, brašno, sol i papar, Meso narežemo na odreske debljine 1,50 centimetra, istučemo ih batom za meso i začinimo solju i paprom, a luk očistimo i narežemo na kolutove. ; Manji dio luka uvaljamo u brašno, otresemo i stavimo pržiti u duboko ulje. Kada luk dobije zlatno-smeđu boju, ; izvadimo ga na kuhinjski papir da upije višak masnoće, i stavimo na stranu. ; Odreske uvaljamo u brašno, otresemo i stavimo pržiti u tavu, na ugrijanu mješavinu maslinovog ulja i maslaca, s obje strane, po prilici tri minute. ; Pržene odreske izvadimo na toplo, a u tavu, na masnoću od prženja, dodamo preostali luk i pržimo ga dok potpuno ne omekša. ; Zatim luk posolimo, ulijemo crno vino, i kuhamo dvije, tri minute da alkohol ispari. ; Potom u tavu vratimo pržene odreske, ulijemo goveđu juhu i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 15-ak minuta umiješamo malo maslaca, promiješamo i maknemo s vatre. ; Na tanjur stavimo odrezak, preko njega umak od luka, ukrasimo prženim lukom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Meso narežemo na odreske debljine 1,50 centimetra, istučemo ih batom za meso i začinimo solju i paprom, a luk očistimo i narežemo na kolutove.
  2. Manji dio luka uvaljamo u brašno, otresemo i stavimo pržiti u duboko ulje. Kada luk dobije zlatno-smeđu boju,
  3. izvadimo ga na kuhinjski papir da upije višak masnoće, i stavimo na stranu.
  4. Odreske uvaljamo u brašno, otresemo i stavimo pržiti u tavu, na ugrijanu mješavinu maslinovog ulja i maslaca, s obje strane, po prilici tri minute.
  5. Pržene odreske izvadimo na toplo, a u tavu, na masnoću od prženja, dodamo preostali luk i pržimo ga dok potpuno ne omekša.
  6. Zatim luk posolimo, ulijemo crno vino, i kuhamo dvije, tri minute da alkohol ispari.
  7. Potom u tavu vratimo pržene odreske, ulijemo goveđu juhu i kuhamo na laganoj vatri.
  8. Nakon 15-ak minuta umiješamo malo maslaca, promiješamo i maknemo s vatre.
  9. Na tanjur stavimo odrezak, preko njega umak od luka, ukrasimo prženim lukom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: