Juneći rezanci u woku s povrćem

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Juneći rezanci u woku s povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneće rezance u woku s povrćem.

Wok je vrsta tave sa malim dnom i velikom površinom za zagrijavanje. U njemu možemo pržiti na puno manje ulja nego na klasičnoj tavi, pa će tako jela iz woka biti manje masna, a namirnice će zadržati svoje mirise i okuse. Ovo izuzetno ukusno i pikantno jelo možete napraviti jako brzo, te polako uživati u svakom zalogaju.

Juneći rezanci u woku s povrćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneće rezance u woku s povrćem. - junetina (od buta), škrobno brašno, češnjak, mrkva, mladi luk, paprika, korijen celera, čili papričica (usitnjenih), umak od soje, ulje, sol i papar, Meso narežemo na trakice pa ih u plitkoj zdjeli pokapamo sojinim umakom, posipamo škrobnim brašnom i dobro promiješamo. Pokriveno pustimo da odstoji oko 30 minuta. ; Mrkve i korijen celera ostružemo, mladi luk očistimo pa sve narežemo na tanke rezance. ; U woku ugrijemo malo ulja i na njemu popržimo junetinu. ; Prženo meso izvadimo na stranu, a u wok dodamo još malo ulja pa na njemu popržimo uz stalno miješanje češnjak, mrkvu, korijen celera mladi luk i čili. ; Pred kraj pirjanja dodamo na kockice narezanu crvenu papriku, prethodno pržene trakice junetine te ih ponovo uz miješanje kratko ugrijemo s povrćem.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Meso narežemo na trakice pa ih u plitkoj zdjeli pokapamo sojinim umakom, posipamo škrobnim brašnom i dobro promiješamo. Pokriveno pustimo da odstoji oko 30 minuta.
  2. Mrkve i korijen celera ostružemo, mladi luk očistimo pa sve narežemo na tanke rezance.
  3. U woku ugrijemo malo ulja i na njemu popržimo junetinu.
  4. Prženo meso izvadimo na stranu, a u wok dodamo još malo ulja pa na njemu popržimo uz stalno miješanje češnjak, mrkvu, korijen celera mladi luk i čili.
  5. Pred kraj pirjanja dodamo na kockice narezanu crvenu papriku, prethodno pržene trakice junetine te ih ponovo uz miješanje kratko ugrijemo s povrćem.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 23
Rating: 4.61
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: