Junetina s rižinim rezancima

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Junetina s rižinim rezancima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti junetinu s rižinim rezancima.

Uz orijentalna jela iz woka obično se poslužuje riža. Ali da to nije pravilo, vidjeti ćete u ovom receptu. Malo komadića junetine, malo paprike, rižini rezanci, ukusan umak i to je to, dobar tek.

Junetina s rižinim rezancima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti junetinu s rižinim rezancima. - junetina ((bijela pisanica)), rižini rezanci, sojin umak, sherry (vina), šećer, luk, svježa zelena paprika, svježa crvena paprika, umak od graha ((crni)), ulje, sol i papar, Prije svega meso narežemo na trakice i stavimo u zdjelu. ; Zatim napravimo marinadu za meso tako što u zdjelicu sa sojinim umakom dodamo malo bijelog papra, šećer, ulijemo sherry vino, izmiješamo, prelijemo preko mesa, poklopimo i stavimo u hladnjak na 20-ak minuta. ; U wok ili lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo rižine rezance i kuhamo po uputama na pakiranju. ; U ugrijani wok ulijemo malo ulja, dodamo marinirano meso i pržimo, stalno miješajući, 2-3 minute. ; Potom meso izvadimo na toplo, a na masnoću od prženja dodamo paprike narezane na kockice, kolutove luka i pržimo dvije minute. ; Zatim u wok vratimo meso, dodamo ocijeđenu i u hladnoj vodi ispranu tjesteninu, ulijemo umak od crnog graha, sve zajedno nježno izmiješamo, premjestimo u zdjelice i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega meso narežemo na trakice i stavimo u zdjelu.
  2. Zatim napravimo marinadu za meso tako što u zdjelicu sa sojinim umakom dodamo malo bijelog papra, šećer, ulijemo sherry vino, izmiješamo, prelijemo preko mesa, poklopimo i stavimo u hladnjak na 20-ak minuta.
  3. U wok ili lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo rižine rezance i kuhamo po uputama na pakiranju.
  4. U ugrijani wok ulijemo malo ulja, dodamo marinirano meso i pržimo, stalno miješajući, 2-3 minute.
  5. Potom meso izvadimo na toplo, a na masnoću od prženja dodamo paprike narezane na kockice, kolutove luka i pržimo dvije minute.
  6. Zatim u wok vratimo meso, dodamo ocijeđenu i u hladnoj vodi ispranu tjesteninu, ulijemo umak od crnog graha, sve zajedno nježno izmiješamo, premjestimo u zdjelice i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 23
Rating: 4.83
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: