Junetina s vrganjima u crnom vinu

  • 100 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Junetina s vrganjima u crnom vinu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti junetinu s vrganjima u crnom vinu.

Iz naslova je sve jasno. Ako se želite upustiti u pravu gurmansku avanturu, ovo je prava prilika za vas.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk nasjeckamo, češnjak protisnemo, a mrkvu naribamo na fini ribež.
  2. U zdjelicu stavimo sušene vrganje, prelijemo ih vodom i ostavimo da se moče.
  3. U ugrijanom loncu rastopimo maslac, ulijemo 1-2 žlice maslinovog ulja, odreske posolimo, uvaljamo u brašno, višak brašna otresemo, i stavimo ih pržiti na ugrijanu masnoću sa svake strane 4 minute.
  4. Zatim odreske izvadimo na stranu, na toplo, a na masnoću dodamo sjeckani luk, naribanu mrkvu, posolimo i miješajući pržimo dok povrće malo ne omekša.
  5. Nakon 2-3 minute prženja vratimo odreske, ulijemo crno vino i kuhamo na srednje jakoj vatri 5-6 minuta.
  6. Potom dodamo povrtni dodatak jelima, protisnuti češnjak, suhe šljive, ocijeđene vrganje, napola poklopimo i kuhamo 70-ak minuta, po potrebi podlijevajući juhom.
  7. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 2.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:100minuta

Najnovije zanimljivosti: