Junetina sa šparogama i slaninom

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Junetina sa šparogama i slaninom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti junetinu sa šparogama i slaninom.

Gorkasti okus šparoga prava je nadopuna slanini i junetini, a uzmemo li k tome u obzir i vrlo jednostavnu i brzu pripremu, posve je sigurno da ćete se ovoj kombinaciji uvijek iznova vraćati. Nek' ovo postane jedna od onih „provjerenih starih stvari“ na Vašem kulinarskom repertoaru.

Junetina sa šparogama i slaninom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti junetinu sa šparogama i slaninom. - juneći odrezak (od buta), šparoge, slanina, luk, senf, koncentrat rajčice, crno vino, brašno, maslinovo ulje, sol i papar, Odreske nježno istučemo batom za meso, posolimo ih i popaprimo, stavimo u tavu na vruće maslinovo ulje i s obje strane pržimo 2-3 minute. ; Gotovo meso izvadimo na stranu na toplo, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, slaninu narezanu na trakice i sve zajedno na laganoj vatri pržimo dok luk ne omekša. ; Zatim umiješamo senf i koncentrat rajčice, ulijemo crno vino, dodamo očišćene i narezane šparoge i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri, po potrebi podlijevajući vodom 10-ak minuta. ; U zdjelicu s brašnom, ulijemo 60 ml maslinovog ulja, sve zajedno izmiješamo, te uz stalno miješanje umiješamo u umak. ; Čim umak zgusne, prženo meso stavimo na tanjure, prelijemo ga pripremljenim umakom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Odreske nježno istučemo batom za meso, posolimo ih i popaprimo, stavimo u tavu na vruće maslinovo ulje i s obje strane pržimo 2-3 minute.
  2. Gotovo meso izvadimo na stranu na toplo, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, slaninu narezanu na trakice i sve zajedno na laganoj vatri pržimo dok luk ne omekša.
  3. Zatim umiješamo senf i koncentrat rajčice, ulijemo crno vino, dodamo očišćene i narezane šparoge i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri, po potrebi podlijevajući vodom 10-ak minuta.
  4. U zdjelicu s brašnom, ulijemo 60 ml maslinovog ulja, sve zajedno izmiješamo, te uz stalno miješanje umiješamo u umak.
  5. Čim umak zgusne, prženo meso stavimo na tanjure, prelijemo ga pripremljenim umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 1
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: