Junetina u crnom vinu s vrganjima, sušenim šljivama i palentom

  • 100 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Junetina u crnom vinu s vrganjima, sušenim šljivama i palentom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti junetinu u crnom vinu s vrganjima, sušenim šljivama i palentom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk i mrkvu očistimo i nasjeckamo.
  2. U zagrijani lonac iznad vatre ulijemo malo ulja, na ulje stavimo sjeckani luk i mrkvu, posolimo i preko svega protisnemo režnjeve češnjaka. Odmah zatim sastojke izmiješamo i ravnomjerno rasporedimo po loncu.
  3. Sada prerežemo juneće odreske, ako su preveliki i uvaljamo ih u brašno. Odmah zatim ih slažemo preko povrća, dolijemo nekoliko kapi vode, poklopimo lonac i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri.
  4. Nakon 15-ak minuta odreske okrenemo na drugu stranu, ulijemo crno vino, nježno izmiješamo, poklopimo i na laganoj vatri i dalje kuhamo podlijevajući povrtnom juhom.
  5. Nakon 45 minuta preko mesa stavimo vrganje, dodamo suhe otkoštene šljive, posudu ponovno poklopimo i kuhamo dalje.
  6. Nakon sat i pol vremena možemo ugasiti vatru i junetinu poslužiti uz palentu kuhanu na povrtnom temeljcu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.88
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:100minuta

Najnovije zanimljivosti: