Kaiserschmarrn- carski drobljenac s groždicama i prženim bademima

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Kaiserschmarrn- carski drobljenac s grožđicama i prženim bademima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti carski drobljenac s grožđicama i prženim bademima.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U dvije zdjele odvojimo bjelanjke od žumanjaka.
  2. Bjelanjke izradimo u čvrsti snijeg.
  3. U zdjelu sa žumanjcima dodamo mlijeko, šećer, vanilin šećer i malo soli. Mikserom sastojke izradimo u jednoličnu smjesu.
  4. U tekuću smjesu , malo po malo dodamo brašno i umiješamo pjenjačom. Potom u smjesu dodamo bjelanjke kako bismo dobili rahlu smjesu.
  5. Listiće badema kratko prepržimo na tavi i izvadimo sa strane.
  6. Na ugrijanu tavu stavimo maslac, pričekamo da se rastopi i na njega prelijemo pripremljenu smjesu za te pričekamo da se speče s donje strane.
  7. Tijekom pečenja posipamo ocijeđenim grožđicama i podijelimo tijesto kaiserschmarrn na komade kako bismo ga lakše okrenuli. Gotovo tijesto zdrobimo na manje komadiće i poslužimo.
  8. Tijesto slažemo na tanjure, posipamo prženim bademima i cimetom sa šećerom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 9
Rating: 3.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: